18 Σεπ

Τμήμα Μουσικό

Rate this item
(1 Vote)

Το μουσικό τμήμα του Λ. Ε. Χ. είναι το νεώτερο και  ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003. Ξεκίνησε με την ομάδα παραδοσιακού τραγουδιού, ενώ το Νοέμβριο 2013 δημιουργήθηκε και η παιδική χορωδία με αντικείμενο το έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

  Η ομάδα παραδοσιακού τραγουδιού έχει δάσκαλο και καλλιτεχνικό διευθυντή το μουσικό και δάσκαλο βυζαντινής μουσικής, συνεργάτη του Κεντρικού Λυκείου, κύριο Γιάννη Παυλόπουλο. Τα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού  παραδίδονται κάθε Πέμπτη. Κατά τη δωδεκάχρονη πορεία της έχει εμφανιστεί πολλές φορές στο κοινό της Χαλκίδας και πολλές φορές έχει συνεργασθεί με το τμήμα εθνικών χορών. Σε κάθε παρουσίασή της αποσπά άκρως κολακευτικά σχόλια.

   Η παιδική χορωδία παρόλο το «νεαρό της ηλικίας της» υπό την καθοδήγηση της μουσικού κυρίας Κωτσή Μαρίας (έφορος Γραφείου του Λ. Ε. Χ.)και τη συνοδεία της κυρίας  Σταθάκη Ιουλίας στο πιάνο, έχει πλούσια δράση και έχει έως σήμερα παρουσιαστεί στο κοινό ήδη έξι φορές με σημαντικότερη στιγμή την παράσταση την αφιερωμένη στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι το Δεκέμβριο του 2014.

Read 1842 times Last modified on Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 11:13