Τμήμα Λαογραφίας

Στις 25/02/2018 το τμήμα Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος

Στις 15-10-2017 το τμήμα Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος με Έφορο την κυρία Ελευθερία Αράπογλου πραγματοποίησε επίσκεψη α) στο Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο Χρισσού όπου το κτήριο που στεγάζεται λειτούργησε ως Διδακτήριο από το 1890 και η κατασκευή του αποδίδεται στον Ερνέστο Τσίλλερ.

Στις 8/10/2016 το τμήμα Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος με Έφορο την κυρία Ελευθερία Αράπογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης το οποίο στεγάζεται σ’ ένα διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα στην οδό Τριπόδων στην Πλάκα τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Το τμήμα το οποίο αποτελείται από 40 κυρίες πραγματοποιεί συνεδριάσεις κάθε 15 μέρες όπου διαβάζονται και αναλύονται Λαογραφικά θέματα, έθιμα και παραδόσεις του Ελληνικού Λαού. Οργανώνονται επισκέψεις σε διάφορα Μουσεία και εκθέσεις Λαογραφικού περιεχομένου μαζεύοντας στοιχεία για τη δημιουργία Λαογραφικού Αρχείου.

Το τμήμα εκτός των άλλων δραστηριοτήτων πραγματοποιεί επίσης Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Χαλκίδος 97,7 με τίτλο «Λαογραφικές αναφορές του Λ.Ε.Χ.». Από 31/12/2008 – 31/12/2014 έχουν γίνει 77 Ραδιοφωνικές εκπομπές με Λαογραφικά θέματα.

Την εκπομπή παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα 5 - 6 μ.μ. και κάθε Σάββατο πρωί 11:00 π.μ.