Τμήμα Φιλολογίας

Το Φιλολογικό Τμήμα του ΛΕΧ με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, διοργάνωσε θεατρικό απόγευμα με τίτλο "Η Λογοτεχνία από θεατρική οπτική, ένα θεατρικό απόγευμα του Φιλολογικού Τμήματος", την Κυριακή 02/04/2017 στις 6:30 μμ στις αίθουσες του κτηρίου έδρας του ΛΕΧ.

Το Φιλολογικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Χαλκίδας έχει ως αντικείμενο την προσέγγιση τόσο λογοτεχνικών έργων Ελληνικών και ξένων, όσο και θεμάτων από την Κοινωνική και Πολιτιστική Επικαιρότητα.

Οι συναντήσεις του Τμήματος είναι αφιερωμένες σε διαφορετικές, κάθε έτος, λογοτεχνικές Σχολές, ρεύματα και κινήματα, κατά την διάρκεια των οποίων, η έφορος και τα Μέλη του Τμήματος παρουσιάζουν τόσο λογοτεχνικά κείμενα, όσο και φιλολογικές και γραμματολογικές πληροφορίες, σχετικές με το εκάστοτε θέμα. Ενίοτε προσκαλούν ειδικούς με την βοήθεια των οποίων εμβαθύνουν σε σημαντικά κείμενα.

Επίσης διοργανώνουν Εορταστικά αφιερώματα για ποικίλα θέματα, όπως για το έργο Ελλήνων Ποιητών, τα Χριστούγεννα, την ημέρα της ποίησης, την άνοιξη, την εορτή της Μητέρας και άλλα.

Παράλληλα το Φιλολογικό Τμήμα πραγματοποιεί επισκέψεις σε εκθέσεις αφιερωμένες σε σημαντικούς ζωγράφους και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε Βιβλιοθήκες Ιδρυμάτων και φορέων Έρευνας, όπου φυλάσσονται πρώτες και σπάνιες εκδόσεις λογοτεχνικών κειμένων.

Το κάθε έτος κλείνει με μία εορταστική συνάντηση που συνδυάζει τη λογοτεχνία με άλλες μορφές καλλιτεχνικής δημιουργίας.

**Λεζάντα φωτογραφίας: Από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν η Έφορος και τα Μέλη του Φιλολογικού Τμήματος στην Έκθεση «Ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος πριν τον El Greco» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, τον Ιανουάριο του 2015