01 Νοε

Επίσκεψη στο μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης από το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδος

Rate this item
(0 votes)

Στις 8/10/2016 το τμήμα Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος με Έφορο την κυρία Ελευθερία Αράπογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης το οποίο στεγάζεται σ’ ένα διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα στην οδό Τριπόδων στην Πλάκα τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας.

Τα μέλη και οι φίλοι του τμήματος που συμμετείχαν σ’ αυτή την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της ξενάγησης τους στο χώρο του Μουσείου από την Πρόεδρο κ. Ευαγγελία Κανταρτζή να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την Ιστορία της Ελληνικής Εκπαίδευσης μέσα από τη μεγαλύτερη συλλογή σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού η οποία καλύπτει χρονικό διάστημα τεσσάρων αιώνων (17ος – 20ος).

Επίσης να καθίσουν ξανά στα θρανία αφού με μεγάλο μεράκι έχει δημιουργηθεί από τους υπεύθυνους προσομοίωση τάξης των παλαιότερων δεκαετιών.

Τέλος ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση από τον συνεργάτη του Μουσείου, Δημοσιογράφο – Συγγραφέα κ. Κώστα Στοφόρο, σε επιλεγμένα μνημεία και ιστορικούς χώρους της Πλάκας, όπως τον Βυζαντινό Αυτοκρατορικό Ναό του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά μια από τις ωραιότερες και αγαπητές ιστορικές εκκλησίες της Πλάκας την οποίας η καμπάνα σήμανε πρώτη την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς στις 12 Οκτωβρίου 1944, το μνημείο του Λυσικράτη, τα Αναφιώτικα κ.α.

Read 365 times Last modified on Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 08:13