31 Οκτ

Επίσκεψη του τμήματος Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου στην Αράχωβα και στο Χρισσο Παρνασσιδος

Rate this item
(1 Vote)

Στις 15-10-2017 το τμήμα Εθνικών Παραδόσεων και Λαογραφικού Αρχείου του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος με Έφορο την κυρία Ελευθερία Αράπογλου πραγματοποίησε επίσκεψη α) στο Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο Χρισσού όπου το κτήριο που στεγάζεται λειτούργησε ως Διδακτήριο από το 1890 και η κατασκευή του αποδίδεται στον Ερνέστο Τσίλλερ.

Οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη ξεναγήθηκαν από την κυρία Μαριλένα Κουκουλήθρα και θαύμασαν την πλούσια ιδιωτική συλλογή του κ. Ηλία Δαραδήμου η οποία περιλαμβάνει 90 εξαιρετικές αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα, κοσμήματα, κεντήματα, γκραβούρες, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, φιλελληνικά αντικείμενα, έγγραφα, όπλα από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μπακιρένια σκεύη, κεραμικά αντικείμενα και έπιπλα όλα σωστά ταξινομημένα και άξια θαυμασμού.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας όπου κι εκεί έγινε ξενάγηση στο Μουσείο από την κυρία Κουτσούμπα Ζωή και επίδειξη υφαντικής από υφάντρες της Αράχωβας στου Αργαλειούς του Μουσείου καθώς επίσης και των χρυσοκεντημάτων και γενικά κεντημάτων στις παραδοσιακές φορεσιές, στο εργαστήριο κεντητικής του Μουσείου.

Τέλος μετά από φαγητό και καφέ σε εστιατόριο της Αράχωβας έκλεισε η εκδρομή αφήνοντας σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Read 262 times Last modified on Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 13:01